Nieuwbouw Schelpenhoek Harderwijk

Categorie
Aan- en verkoopbegeleiding, Projectontwikkeling
Over dit project

105 appartementen en 1650 m2 bedrijfsruimte op de voormalig locatie van het regionale opleidingscentrum van de ABN AMRO is door Vestaal Vastgoed, Cell Studio en Projectontwikkeling Noordersluis gerealiseerd. De ontwikkelingslocatie heeft de naam Schelpenhoek gekregen vanwege de ligging van Harderwijk aan het water.

 

Het project omvat twee gebouwen, die in het verlengde van elkaar liggen maar stedenbouwkundig toch een geheel vormen. Er zijn 57 appartementen met zorgmogelijkheid in gebouw De Zonneschelp ontwikkeld.

 

Het naastgelegen lagere gebouw, de Zandschelp, bestaat uit 48 appartementen en is ideaal voor starters. Voor twaalf van deze woningen geldt dat ze ook ten behoeve van zorg ingezet kunnen worden. De keuze voor deze beide doelgroepen is tot stand gekomen in overleg met de gemeente Harderwijk en sluit aan op de bevolkingssamenstelling en woonbehoefte van Harderwijk. Dat komt voort uit de vergrijzing van de maatschappij en het tekort aan betaalbare woonruimte voor starters op de woningmarkt.

 

Het parkeren geschiedt op het eigen terrein. Op de begane grond van beide appartementengebouwen is een strook met bedrijfsruimte.

 

De locatie is door de gemeente vanwege de ligging aangeduid als landmark. Voor architect Victor Scholvinck van Cell Studio was dit juist een extra uitdaging om naast een grote herkenbaarheid toch een prettig woongebouw te ontwerpen met een warme uitstraling.+

 

De ligging aan de rand van hartje Harderwijk, de mogelijkheden voor het verlenen van zorg, alle voorzieningen binnen handbereik en de mogelijkheid lopend het stadscentrum in te kunnen, maken het voor de diverse doelgroepen tot een aantrekkelijk project.