Oplevering Geert Grootestraat

Categorie
Projectontwikkeling, Vastgoedbeheer
Over dit project

Afgelopen maand is er een nieuwe maatschappelijke woonvoorziening opgeleverd aan de Geert Grootestraat 5 in Zwolle. In opdracht van Vierhouten Onroerend goed is er door Prins Bouw een prachtig woonzorggebouw gebouwd. Samen met de vier zorginstellingen, namelijk het Leger des Heils, Humanitas DMH, Philadephia en PerspeKtiev, kijkt Vestaal Vastgoed terug op een zeer prettige en effectieve samenwerking.

 

Huisvesting in de zorg
Vestaal Vastgoed heeft de begeleiding uitgevoerd van dit unieke zorgconcept. Doordat de vraag naar huisvesting in de zorg erg groot is, is het gebouw op nog maar een paar studio’s na al volledig verhuurd. Daarnaast maakt het het unieke concept het wonen aan de Geert Grootestraat 5 nóg aantrekkelijker. De nieuwe bewoners zijn daarom ook ontzettend blij met hun nieuwe onderkomen. Het woonzorggebouw, bestaande uit 68 betaalbare appartementen, is gebouwd voor mensen met een maatschappelijke ondersteuningsvraag.  De visie is om bewoners op een inclusieve manier, zelfstandig te laten wonen waarbij men ondersteund en gecoacht wordt naar meer zelfstandigheid. Op den duur is het de bedoeling dat bewoners verder doorstromen en een volgende stap zetten op de woonladder.

 

Magic Mix
Ook de reguliere studio’s waren zeer populair. Er waren namelijk twaalf studio’s beschikbaar voor de reguliere verhuur. Alle bewoners van deze reguliere studio’s hebben affiniteit met de zorg en tonen zich betrokken buren. Het bijzondere aan dit concept is dat het niet alleen bestemd is voor bewoners met zorg, maar ook voor bewoners zonder begeleidingsvraag. Ze organiseren bijvoorbeeld gezamenlijke activiteiten, helpen hier en daar een handje en houden een sociaal oogje in het zeil.