fbpx
 

Ontwikkeling Stichting Salem “De Groene Oase”

Categorie
Projectontwikkeling
Over dit project

In opdracht van Stichting Salem begeleidt Vestaal Vastgoed het nieuwbouwproject ‘De Groene Oase’, welke is gelegen in het bosrijke gebied op de Veluwe aan de Wilhelminalaan te Ermelo. Deze locatie staat ook wel bekend als het oude ’t Speulder terrein. Het zorggebouw dat gerealiseerd gaat worden, bestaat uit twee lagen.

 

De begane grond betreft de invulling voor Stichting ZorgNvrij. Stichting ZorgNvrij biedt een warm thuis voor ouderen met dementie. Met name persoonlijke aandacht en activering van de bewoners staan centraal. Het zorggebouw wordt de vervanger van zorgvilla “In de Luwte” aan de Hamburgerweg, waar momenteel 9 dementerende ouderen een thuis hebben. Vanwege de grote toename van de ziekte dementie is uitbreiding gewenst. De nieuwe locatie aan de Wilhelminalaan biedt deze ruimte. Hierdoor kunnen er op de begane grond 22 ouderen met dementie in twee groepen van 11 worden gehuisvest.

 

Op de verdieping komen 15 zorgappartementen die voorzien zijn van een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De appartementen variëren in grootte van 33-100m2. De appartementen hebben elk een pantry, badkamer en een klein balkon of terras. De balkons hebben ten behoeve van de privacy deels een gesloten houten bekleding met ingebouwde plantenbak. De appartementen met een grootte van 45 m2 of meer beschikken ook allemaal over een aparte slaapkamer. Een deel van de tuin naast en achter het gebouw is via trappenhuizen bereikbaar. In het gebouw bevindt zich ook een lift. Tot slot zijn de appartementen voorzien van moderne domotica, zodat gewenste en noodzakelijke zorg kan worden ingeschakeld. Het ontwerp van Ooms Architecten is in samenwerking met en naar de wensen van Stichting ZorgVrij gemaakt.

 

Qua oppervlakte en contour wijkt de geplande nieuwbouw niet veel af van het voormalige ‘t Speulder gebouw. De entree, die wordt gedeeld met de bewoners van de verdieping, is vormgegeven als een binnenstraat, de “woonstraat”. De wanden van de ruimte worden bekleed met dezelfde materialen als de buitengevels. De vloer wordt van tegels voorzien die ook buiten zijn te vinden. Een grote lichtstraat geeft versterking aan het buitengevoel.

 

Voor de layout van de groepen hebben Healing Environment principes centraal gestaan. Zo is er een loopcircuit rondom een patio, die ook voor daglicht zorgt in de gangen. Aan het einde van de gangen zijn zitplekken met zicht op de groene omgeving. Aan de achterzijde bevinden zich grote terrassen met zicht op het park.

 

De uitvoering van de bouw en installaties zal worden gerealiseerd door Van Panhuis Bouw, Oosterhoff & Poolen installatietechniek en Paulus Elektro en Beveiligingen. H&P Vastgoed heeft als adviseur opgetreden. Het bouwtraject start in oktober 2020 en de verwachting is dat het zorggebouw eind 2021 worden opgeleverd.