Haalbaarheidsstudie

HAALBAARHEIDSSTUDIE

Ideeën zijn leuk, maar moeten ook haalbaar zijn. Om daar antwoord op te krijgen, schakelt u ons in voor een haalbaarheidsstudie. Hierdoor weet u of een project financieel aantrekkelijk is en u geen tijd en geld verspilt. Wij rekenen, tekenen, schrijven en overleggen om uw idee om te zetten tot een haalbaar plan.

 

Het door u bedachte concept voor het vastgoed moet een evenwicht zijn ten aanzien van de planambitie, de financiële mogelijkheden en de risico’s. Door de benodigde (grond) exploitatie op te stellen en een risicoanalyse uit te voeren, wordt in een vroegtijdig stadium een uitspraak gedaan over de financiële haalbaarheid van de ontwikkeling.

 

Ambitie versus haalbaarheid

Vaak blijkt uit het eerste haalbaarheidsonderzoek dat de ambities de financiële mogelijkheden en/of marktpotenties overtreffen. Vestaal Vastgoed zal onderzoek en suggesties doen om een juiste balans te krijgen in ambitie en haalbaarheid. In het ‘proces van tekenen en rekenen’ worden diverse aannames en ervaringsnormen ingezet en naar haalbare resultaten gezocht. Onze kennis van bouwkosten en bijvoorbeeld parkeerexploitaties komen daarbij goed van pas.

 

Tevens voeren we een locatieonderzoek uit. Dit is een onderzoek naar, onder andere, de juridisch-planologische randvoorwaarden, de grondeigendommen, de kosten voor civiele techniek en de marktpotentie.

 

Het haalbaarheids- en locatieonderzoek stelt u in staat gemotiveerd te bepalen of u de locatie wilt ontwikkelen.

Haalbaarheidsstudie
Geïnteresseerd in onze diensten?